U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Ruben Alvarodo

Ruben is een Nederlandse Amerikaan, die getrouwd is met een Nederlandse arts. Hij is een tijd lang distribiteur geweest van de boeken van I.C.E. hier in Nederland. Zijn belangstelling gaat met name uit naar de fundamenten van een Christelijk Europa. Zijn hoofdzakelijk historisch onderzoek leidde tot eerst tot de oprichting van het blad Symbiotica, dat een aantal belangwekkende inzichten opleverde over een verloren gegaande christelijke traditie over internationeel recht. Met name de artikelen over Nationhood and the future of Europe; the meaning of national soveignty en over Vitoria's new world order en niet te vergeten Althusius. 
Deze artikelen zijn toegankelijk via de website van Bitterlemon

Zijn onderzoek naar de Common Law traditie leidde tot de publikatie van "Common Law: the Law of Nations and Western Civilization", 1999.

Common law wil de traditie van de westerse beschaving herstellen. Israël, Griekenland en Rome werden gecombineerd om een ​​nieuwe beschaving te vormen, opgericht onder de Germaanse stammen van Europa, gebaseerd op de vrijheid onder de wet en open voor de spontane generatie van een socialisme ongeëvenaard in de geschiedenis van de wereld. De westerse beschaving produceert een echt pluralistische sociale orde met talloze centra van autonomie, omdat ze is gericht op een verbond dat vrijheid en autoriteit, transcendentie en immanentie, toewijding en instemming en toewijding tot zelfbeschikking combineert.

Het wil daarom het centrale belang van verwaarloosde hoofdstukken in de Europese geschiedenis toelichten: de opkomst van de Republiek, het verhaal van de Spaanse School van Salamanca en het centrale belang van het Heilige Roomse rijk van de Duitse natie.

Het wil je laten zien hoe de erfenis van de christelijke beschaving in het Westen wordt gestolen door humanisten door de Verlichting, die de vrijheid onder de wet plaatste op geheel andere, en onstabiele fundamenten - de fundering van het autonome individu. Door dit te doen konden de humanisten zich aan de beschavingscontrole van de kerk ontworstelen - maar alleen om het in handen te geven van de radicale communitariërs, beginnend met Rousseau - en we leven nog steeds in de greep van die grote misdaad.

Op de website bitterlemon (voorheen openorthodoxie) zijn nog andere columns van hem te vinden.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?