U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Presuppositionele apologetiek kan worden begrepen in het licht van een onderscheid dat gebruikelijk is in epistemologie, of theorie van kennis. Bij een feitelijk onderzoek is het belangrijk om een onderscheid te maken tussen de ideeën die we hebben voorafgaand aan het onderzoek en die we krijgen in de loop van het onderzoek.

Ga naar Wikipedia voor een intro op "presuppositional apologetics"

Zie ook dit artikel van John M. Frame uit de IVP Dictionary of Apologetics

RJ Rushdoony was degene, die de presuppositionele sociale theorie verder ontwikkelde in een consistente theonomische ethiek.

Zijn voorbeeld was Cornelis van Til aan wie hij een speciale publicatie wijdde: VAN TIL (Modern Thinkers Series, editor David H. Freeman, Int. Lib. of Phil. and Theol.)

Hij schrijft:, "Het hele corpus van Van Til's geschriften wordt gegeven aan de ontwikkeling van dit concept van de ontologische Drie-eenheid en zijn filosofische implicaties. De ontologische Triniteit is belangrijk voor Van Til, omdat hij het kan relateren aan het filosofische concept van het "concrete universele" en het probleem van de Ene en de vele.

Ook Greg Bahnsen heeft uitvoerig over de presuppositionele procedure geschreven

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?