U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Heb je Rapture Fever gekregen?[1]

Als uw arts u heeft verteld, dat u waarschijnlijk nog maar een jaar te leven heeft, zou u dan een aanvraag indienen voor een graduate school? Domme vraag, is het niet? Natuurlijk zou je dat niet doen. Met een jaar te leven, zou het dwaas zijn om een ​​educatief programma op lange termijn te beginnen, dat je veel geld zal kosten en de kostbare tijd die je nog hebt zal opgebruiken.

Als je in een profetieboek hebt gelezen, dat Jezus waarschijnlijk vóór het jaar 2020 zal terugkeren, zou je dan een aanvraag indienen voor een graduate school? Niet als je het boek geloofde. De tijd is te kort. De winst zou te ver weg zijn in de tijd. Vraag: Zou u het boek moeten geloven?

Al meer dan 160 jaar vertellen herders en schrijvers aan bijbelgelovige christenen dat Jezus spoedig zal komen om zijn kerk naar de hemel te 'opnemen'. Dit betekent dat niets wat een persoon kan doen om een ​​erfenis op aarde te bouwen de 3,5-jaar Grote Verdrukkingsperiode zal overleven die 3,5 jaar na de "geheime" Opname begint. Dit betekent dat een investering in een graduate school of een ander langlopend kapitaalproject een zeer risicovolle investering is.

Hier is een belangrijke reden waarom het moderne fundamentalisme geen universiteiten, medische scholen, rechtsscholen en alle andere instellingen heeft gebouwd die welvaart en leiderschap produceren in de moderne wereld. Dit is de reden waarom fundamentalistische christenen al meer dan honderd jaar in de achterbak van het humanisme zitten. Ze geloven dat de tijd van de kerk op aarde bijna op is. Ze zijn bereid om alleen offers te brengen voor projecten die op korte termijn vruchten zullen afwerpen. Ze zijn verlamd door Rapture Fever.

Rapture Fever is een studie van de verlammende effecten van een doctrine die in 1830 werd uitgevonden. Het laat zien waarom miljoenen christenen die deze doctrine hebben aanvaard, grote kansen hebben ontlopen, omdat zij deze kansen als zware verantwoordelijkheden beschouwden. Evangelische christenen hebben vrijwillig macht overgedragen aan hun vijanden. Hun vijanden hebben een concept van de toekomst dat vele generaties overspant. Het is tijd om de toekomst voor de Kerk van Jezus Christus terug te vorderen en daarbij het heden terug te eisen. Het is tijd om de remedie voor Rapture Fever te zoeken.

Belangrijke data in de geschiedenis van Dispenationalisme

1830 De eerste ontwikkeling van de doctrine vóór de verdrukking, door de trance-geïnduceerde 20-jarige Margaret Macdonald van John Nelson Darby.
1855 John Cumming kondigt aan dat Rusland Israël zal binnenvallen: Het Einde of de benaderende tekenen van het sluiten van deze bedeling.
1878 Publicatie van het immens populaire boek van William E. Blackstone (W.E.B.), Jesus Is Coming.
1909 C. I. Scofield's Scofield Reference Bible wordt uitgegeven door Oxford University Press.
1917 Balfour Declaration belooft Britse steun voor de oprichting van een staat Israël in Palestina.
1925 The Scopes 'Monkey Trial' resulteert in een publieke schande voor William Jennings Bryan en de vrijwillige terugtrekking van Amerikaans fundamentalisme uit het publieke discours.
1926 Oprichting van het Dallas Theological Seminary.
1948 De oprichting van de moderne staat Israël, 14 mei: de "generatie van de vijgenboom" begint zogenaamd.
1970 De late Grote Planeet Aarde van Hal Lindsey creëert een enorme nieuwe markt in 'tikkende klok'-profetieën: een niet-gesuggereerde maar duidelijke verwerping van de traditionele leer van het dispensationalisme van elke momentopname-opname, waarin wordt benadrukt dat de 70e week van Daniël pas na de Opname begint.
1980 De presidentiële race en de overwinning van Ronald Reagan: het nieuwe christelijke recht wordt zichtbaar in de VS
1981 Opname van de Opname: 1988 (40 jaar na de oprichting van de Staat Israël), min 7 jaar voor het jaar van de Grote Verdrukking = 1981.
1988 Opname van de Opname: 14 mei, de 40e verjaardag van de oprichting van de staat Israël.
1988 Rapture uitgesteld: Edgar C. Whisenant's voorspelling van een opname uit september tijdens de Joodse Rosh-Hosanna. Zijn boek verkoopt miljoenen exemplaren, van juli tot begin september.
1989 Val van de Berlijnse muur in oktober.
1990 Irak valt Koeweit binnen op 2 juli. Dallas Seminary's Charles Dyer kondigt de opwekking van het geprofeteerde Babylon aan.
1991 januari-februari: de VS vernietigt het Iraakse leger.
1991 21 augustus: Verslag van de poging tot Sovjet-staatsgreep; Sovjet-Unie begint uiteen te vallen.
2000 Het laatste jaar van het tweede millennium na de geboorte van Jezus. Wat als de Rapture opnieuw wordt uitgesteld?
2001 Het begin van het derde millennium na de geboorte van Jezus. Wat als de Rapture opnieuw wordt uitgesteld?

Het dispensationalisme onderwezen door C.I. Scofield en Lewis Sperry Chafer wordt niet langer verdedigd door jongere dispensationele theologen. Slechts een handvol theologen, de meesten van hen in de 80, verkondigen nog steeds het oude geloof, met zijn radicale scheiding van het Koninkrijk van God (kerktijdperk) en het koninkrijk van de hemel (Joodse bedeling) en de doctrine dat zuurdeeg in de Bijbel altijd kwaad betekent. Rapture Fever van Gary North laat zien waarom het oudere dispensationalisme, met zijn vooroordelen tegen christelijke sociale actie, noch de theologische test van de waarheid, noch de culturele test van relevantie kon ontmoeten. Het oude dispensationalisme is nog steeds te horen op vele kansels, maar er zijn geen seminaries die het oude geloof nog steeds onverdund onderwijzen.

 [1] Dit is een vertaling van introductie geschreven door Gary North op zijn boek Rapture Fever, http://www.garynorth.com/freebooks/sidefrm2.htm

.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?